همشهری آنلاین: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: محور اقتصادی توسعه کشور توسط جوان‌های این مرز و بوم در گرو اقتصاد دیجیتال است.

محمدجواد جهرمي

 به گزارش ایرنا، محمدجواد آذری جهرمی روز سه شنبه در نشست شورای اداری کاشمر گفت:  فناوری اطلاعات، کمربند اجرایی تمام حوزه‌هاست و با ورود به تمام عرصه‌ها به خصوص بخش کشاورزی موجب افزایش بهره ‌وری می‌گردد.

وی افزود: وقتی اقتصاد دیجیتال در فرآیند مدیریت کشاورزی وارد ‌شود تحول بزرگ ایجاد می‌کند و موجب افزایش محصول و کاهش مصرف آب می‌شود.

وی اظهار داشت: اقتصاد دیجیتال موجب می‌شود شبکه توزیع نیز تغییر کند، کاری که امروز اتفاق افتاده و شاهد آن هستیم و ظرفیت‌های بسیار به خصوص برای جوانان به وجود آورده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه  باید از مواهب اقتصادی فناوری دیجیتال بهره‌ مند شویم گفت: امروز فقط در یکی از شرکت حمل و نقل اینترنی ۱۶۰۰ نفر کارمند و بیش از ۸۰۰ هزار خودرو و راننده کار می‌کنند و این از مواهب ظرفیت‌های جدید در این زمینه است.

وی افزود: این شرکت ‌ها وام یا ارز ۴۲۰۰ تومانی نمی‌خواهند بلکه درخواست‌ آنها این است که به آنها گیر ندهیم و این از نشانه ‌های بروز تحول دیجیتال می‌باشد که در کشور ما هم در حال وقوع است.

وی با بیان اینکه در عرصه اقتصادی وظیفه داریم ابتدا دسترسی را افزایش دهیم اظهار داشت: اگر امروز فرش کاشمر به فراموشی سپرده می‌شود با تحول دیجیتال می‌شود آن را زنده کرد و به بازارهای مطلوب عرضه نمود.

آذری جهرمی گفت: طی یک و نیم سال گذشته اتصال مناطق شهری کشور به شبکه ملی اطلاعات از ۵۰ به ۱۰۰ درصد و مناطق روستایی از ۳۲  به ۷۸ درصد رسیده و موجب شده است بازار شرکت ‌های اینترنتی دو برابر شود.

وی با تاکید براینکه باید فرآیند و مکانیزم رشد نخبگان در کشور را تسهیل کنیم، افزود: نخبگان کشور باید در عرصه های مختلف ورود کرده و اقدامات لازم را انجام دهند که این کار آغاز شده و طرح نوآفرین با هدف حمایت از کسب و کارهای نوپا به تصویب دولت رسیده است.

وی اظهار داشت: تاکنون بیش از هزار شرکت فن‌آور از سراسر کشور در این طرح ثبت نام کرده‌ اند.

وی گفت: در طرح نوآفرین، استارت آپ‌ هایی را مد نظر داریم که اندازه اقتصادی آنها از صفر تا ۵۰۰ میلیون تومان درآمد سالانه است و این استارت آپ‌ ها سه سال فرصت دارند تحت حمایت قرار بگیرند تا خود را از درآمد صفر به ۵۰۰ میلیون تومان برسانند و اگر زودتر به این مقدار رسیدند خدمات نوآفرین برای آنها به پایان می‌ رسد و وارد مرحله بعدی می‌ شوند.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه طرح نوآفرین با هدف حمایت از کسب و کارهای نوپا، توانایی ایجاد ۶۸ هزار شغل در سال را دارد، افزود: به زودی اقتصاد دیجیتال جایگزین اقتصاد نفتی خواهد شد.

وی اظهار داشت: در کمتر از یک سال قبل اعلام کردم به زودی بلاکچین خواهد آمد که بسیاری اعتراض کردند اما اکنون شاهدیم دولت مصوبه داده و اقتصاد ارز دیجیتال را به رسمیت شناخته است.

وی در ادامه به ابعاد فرهنگی، سیاسی و اجتماعی تحول دیجیتال اشاره کرد و گفت: اکنون ظرفیت شبکه‌ های اجتماعی و فضای مجازی به حدی رسیده که وزیر امور خارجه، مسئول دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران را تحریم می ‌کنند تا صدای وی از طریق فضای مجازی به گوش مردم و سیاستمداران سایر کشورها نرسد.

آذری جهرمی افزود: اگر در استفاده از فضای مجازی توانمند باشیم بدون شک می‌ توانیم برای کسانی که خیر و صلاح مردم ما را نمی‌ خواهند، تهدید ایجاد کنیم و حرف حق خود را بزنیم.

وی با بیان اینکه نباید از فضای مجازی ترس و هراس داشت و باید به جنبه ‌های مهم آن توجه نمود اظهار داشت: امروزه تحول دیجیتال موجب تغییراتی در سبک زندگی مردم شده و بسیاری از صف‌های طویل و مشاغل حذف شده و به زودی کنتور خوان ها و توزیع کننده های قبض‌ های مختلف نیز حذف خواهند شد و به جای آن رویش‌ بسیاری از مشاغل جدید را خواهیم داشت.

وی گفت: برای تغییر سبک زندگی باید برنامه داشت و از فرصت ‌های فرهنگی استفاده کرد در غیر این صورت رشد ما کاریکاتورگونه خواهد بود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: برخی قائل براین هستند که رشد فناوری را کاهش دهیم تا رشد فرهنگی به آن برسد که در این صورت در آینده اقتصاد را هم از دست خواهیم داد و معلوم نیست فرهنگ را هم به دست آوریم.

وی اظهار داشت: کسانی که در عرصه فرهنگ کار می‌کنند باید در حوزه فضای مجازی فعال شوند و حضور جریان ساز خود را آغاز کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که دیروز وارد خراسان رضوی شده تاکنون به شهرهای تربت حیدریه، گناباد و بجستان سفر کرده است. وی در ادامه این سفر پس از کاشمر به نیشابور سفر خواهد کرد.  

کاشمر در ۲۲۸ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.

کد خبر 450697

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha